diumenge, 11 d’octubre del 2020

REPRENEM EL TREBALL COOPERATIU A 5 ANYS

El grup de 5 anys ha reprès les activitats de treball cooperatiu en les quals els infants es van iniciar fa dos cursos. Hem començat fent activitats per treballar la cohesió del grup (la pilota, la telarinya, la maleta...).

Per recordar la importància del treball cooperatiu hem tornat a contar els contes “A què fa gust la Lluna?’” i “Els pingüins” (són els contes ja vistos a 3 i 4 anys) que tracten sobre la importància del respecte, l’ajuda, l’escolta, la cooperació i el posar-se d’acord entre tots. Aquí us els deixem...

 DE QUÈ FA GUST LA LLUNA?

CRANCS, PINGUINS I FORMIGUES

Per treballar tots aquests valors, des dels 3 anys, hem treballat en parelles cooperatives. El curs passat ja hauríem d'haver començat a treballar en equips cooperatius, però degut a la situació de confinament viscuda, no es va poder començar.

Enguany ens trobam davant d'un repte important: recuperar la cohesió del grup (portem molts mesos sense venir a l'escola, i per tant s'han de tornar a reforçar les relacions) i iniciar-nos en el treball dels equips cooperatius.

Després de recordar els contes dels cursos anteriors, hem contat el conte "Neda que neda", on un peixet mostra als seus amics com, amb enginy i treball en equip, poden superar qualsevol obstacle.

NEDA QUE NEDA

PLAFÓ TREBALL COOPERATIU A L'AULA

Ajudar-nos ens resulta senzill, perquè som un grup  cohesionat i que ens estimem. Posar-nos d’acord i participar serà una cosa que el grup de 5 anys haurem de treballar molt, perquè no és una tasca senzilla, i enguany encara ho serà menys, que passem de ser parelles cooperatives a equips cooperatius.

Per començar posant fil a l'agulla, amb ganes i il.lusió, hem recordat que el més important no són les nostres diferències, sino que, amb les nostres diferències, formem un bon equip, fent ús del seny, de l'equilibri, del valor i de la força. 


SENY, per pensar bé les coses abans de fer-les; EQUILIBRI per mantenir-nos amunt, malgrat els obstacles; VALOR, per mantenir-nos units i confiats, i FORÇA, per no decaure i mantenir amunt la il.lusió.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada